ENJOY THE EUROPEAN COURT OF ARBITRATION MOOT COMPETITION – prima ediție a concursului de arbitraj

Începând cu acest an Academia de Arbitraj de la Asociatia Internationala de Business si Arbitraj- AIB&A împreună cu European Court of Arbitration – Romanian Chapter și SIMA cu sprijinul caselor de avocatură și companiilor de servicii specializate in arbitraj sau care promovează arbitrajul ca metodă de soluționare a disputelor de afaceri. organizează în perioada 28- 30 martie 2024 sub titulatura ENJOY THE EUROPEAN COURT OF ARBITRATION MOOT COMPETITION prima ediție a concursului de arbitraj desfășurat în baza regulilor de arbitraj ale Curții Europene de Arbitraj.
Limba concursului este limba engleză iar regulile de arbitraj aplicabile cazului arbitrat sunt Regulile de arbitraj ale European Court of Arbitration – Cour Européenne d’Arbitrage.
Regulamentul de desfășurare a concursului este accesibil la https://lnkd.in/dz3QCu8U.
Concursul este deschis studenților la drept, studii economice, studii tehnice precum și orice alte studii universitare cu condiția să fie înscriși la aceeași universitate din România sau Moldova care are și studii de drept atât la nivelul licență, cât și la nivelele de post universitar, programe de master sau doctorat. Chiar avocații stagiari de primul an, înscriși la @Institutul Național de Pregătire Profesională a Avocaților pot participa la acest concurs cu condiția să studieze într-un program post universitar de master sau doctorat la aceeași universitate din România sau Moldova care are și studii de drept atât la nivelul licență, cât și la nivelele de post universitar, programe de master sau doctorat, conform paragrafului 23 din Regulamentul Concursului.
Echipele pot fi alcătuite din 2 sau 4 studenți. Echipa câștigătoare în concurs va fi pregătită și sprijinită să participe la concursul de arbitraj Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, ediția 32, 2025.

X